BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

29 January 2014

is this called desperate ?

HAHAHAHAHAHA .. ok ok. ni gelak tipu tipu. nah ni, hamek kau !
Rafizi Nasihati Belia Kahwin Sebelum April 2015. click ni baca.
first sekali nampak tajuk ni, tetibe jadi goosebumps. what the hell is going on man ?
come on laaa .. mohon gst tu tunda lambat sikit. haha. sikit masa jee lagi. please please ?

" ok, jom reramai kawen awal sebab nak kejar bajet gst. pfttt -.-"
cemtu ke ? cemtu ke ?? grrr ~ ok my opinion lah kan, cemni.. tak perlu lah nak kalut kot. nak kawen tu, sendiri tanggung la. buat jelaa mana yg mampu. even gst ke cukai ke apebende pun .. memang dah kalau jodoh sekian sekian tuhan dah tentukan, pergi lantak la dengan benda ni semua. cool ok cool everybodiehhh ~ takyah ngade ngade sangat ok. aku pun memula jee mcam woi woi, apebenda semua ni Y.Y

rasa menggelabah sebab takde ehem ehem lagi sekarang ni. cemane kan nak kawen.
hahaha. ok, kepada anak anak dato' yang masih single, handsome kacak bergaya dan umur tak lebih 27 tahun advance sikit bijak pandai, sila lah datang ajak saya kawen dengan segera sebelum april 2015. kahkahkah. ok ni memain. sila jangan.

tapi kan, lately .. aku ada jumpa satu blog ni. best penulis dia tu. dia tulis pasal life dia dengan anak dia, dengan baby dia yg dalam perut tu, husband dia, family in law dia, parent dia. lagi pasal dia g vacation, ya allah .. sumpah jeles sangat. padahal umur ktorang sama jee. dah rezeki dia kan. hm. dah ada dua baby da. thats mean, dia mesti cekap dah uruskan rumahtangga dia. aku ? hahaha. time makan pun mama lagi yg uruskan. wuwuwuwuuu ~


ya allah, engkau aturkanlah hidupku dengan jalan yang terbaik bagiku. amiinn ..

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

28 January 2014

quiz #1

80 Things You Might Not Know About Me
 
Whats your middle name?puteri
How big is your bed?single
What are you listening to right now?let her go - passanger
What are the last 4 digits in your cellphone number?6312
What was the last thing you ate?cocopie
Last person you hugged?awie my lil bro
How is the weather right now?cloudy
Who was the last person you talked to on the phone?mama
What is the first thing u notice in the opposite sex?er ?
Favorite type of Food.creamy soup and ice cream cake
Do you want children?absolutely ! yes
Do you drink?drink till drunk ? hell NO.
Ever get so drunk you don't remember the entire night?never been
Hair color?black
Eye colour?black
Do you wear contacts/glasses?nope
Favorite holiday?cameron highlands
Favorite Season?rainy
Have you ever cried over a girl/boy?twice, mybe
Last Movie you Watched?i frankstein
What books are you reading?when i was a kid by boey
Piercings?yes. a pair of ears
Favorite Movie?twilight
Favorite college football Team?er ?
What were you doing before filling this out?youtubing
Any pets?yups
Dogs or cats?cats
Favorite Flower?rose
Have you ever loved someone?absolutely !
Who would you like to see right now?padil
Have you ever fired a gun?yes
Do you like to travel by plane?yups
Right-handed or Left-handed?right
If you could go to any place right now where would you go?paris
Are you missing someone?hm. yes
Do you have a tattoo?nope
Do you still watch cartoons on Saturday mornings?yups.hihi
Are you hiding something from someone?yes
ARE YOU 18?no
WHAT IS THE WALLPAPER ON YOUR CELLPHONE?polkadots theme
DID YOU GET ENOUGH SLEEP LAST NIGHT?yes
FIRST THING YOU THOUGHT ABOUT THIS MORNING?rushing
WHAT DO YOU HAVE HANDY AT YOUR BEDSIDE?pillow
GRILLED OR FRIED?grilled
WHAT MAKES YOU UNIQUE?hyperactive
ARE YOU AFRAID OF THE DARK?no
FAVORITE HANGOUT?stadium !
3 THINGS YOU CAN'T LIVE WITHOUT?teethbrush. water. handphone
FAVORITE SONG?demons. imagine dragons
WHAT ARE YOU AFRAID OF?make a decision
ARE YOU A GIVER OR TAKER?giver
WHAT ARE YOUR NICKNAMES?yaya, baiyah, kakak, kakyaya, tengku
WHAT IS YOUR DADS MIDDLE NAME?-
WHATS YOUR MOTHERS MIDDLE NAME?-
STUCK ON A DESERTED ISLAND & COULD TAKE ONE THING?cup
FAVORITE T.V. COMMERCIAL?thristy ? lemon lemon lemon
WHO'S YOUR CELL PHONE PROVIDER?maxis
FIRST THING YOU'LL SAVE IN A FIRE?photo album.
Whats your favorite color?red and grey
WHAT ARE THE THINGS YOU ALWAYS TAKE WITH YOU?mobile phone
WHAT DID YOU WANNA BE WHEN YOU WERE A KID?journalist
WHAT DO YOU USUALLY DO WHEN THE CLOCK TURNS 11:11?er ? dont know
THE COLOR OF YOUR BEDSHEEt?maroon
WHAT DO YOU THINK ABOUT BEFORE YOU GO TO BED?anyone missed me ?
Take this survey | Find more surveys

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

26 January 2014

wordless #2

mak mak orang tanya anak cik nisah ni dah berpunya ke belum, nak jawab ape ?

orang tanya soalan tu, memang takde jawapan nak excuse. lagi lagi status aku skang memang tak dapat nak dikenalpasti sebab dok nunggu crush gittewww. hikhik. dah tu, cemane eh nak jawab ? HAHA. lagi lagi kalau orang tanya straight to the point kt parent aku. perghhh. cemane nak jawab, cemane nak jawab ??


*tiba tiba risau result sem 3 keluar lagi 16 hari ? HAAA ?! enam belas hari lagi wey -.-"


LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

04 January 2014

2014 begin !

bismillah ~ lets starts ! hey people. hey heyyy..
happy new year again. hahaha and actually, sebelum post entry ni ..

aku baca post lepas yg entry pasal padil tu. wuwuwuuuu.. 
truth be told, I miss him damn much !
dengan alunan lagu demon imagine dragons tu, 
cukup laa buat aku teringat moment moment dengan dia. 
eh eh, ni entry pasal ape ni. haippppp ! terbabas pula. ihiks.
to my boyfriend or husband or crush or whateverrr, please dont get jealouse k :p

ok ok done people. done.. so hows you guys celebrate new year ?
hope it fine and great. alhamdulillah, malaysia masih aman. kehkeh
rumors jee kata malam new year ada bombs kt kL haritu. haih, nasib baik.
aku jee beria ia standby bombs kt chenor ni. hehehh. ok tak, tipu jee.
malam new year aku buat bbq. panggang kambing k. rare kan ? wuwuuu ~
main bunga api 2 batang dengan mercun pops sekotak. comel kan itewww.

ok dah cukup pasal malam new year. ni pasal what im gonna do for 2014.
see ? cekap dan aku nak plan tahun ni. well .. secara kasarnya,
aku ada masa kurang dari 8 bulan untuk hulahuk* you know what i mean.
hahaa.. 8 bulan free sebelum prepare untuk future studies. yeayyy...
in shaa allah, plan nye macam ni..
  • settle all the things yg tak selesai pasal banjir last month.
  • pindah barang barang untuk renovate kedai n bina rumah baru.
  • beli number pin UPU untk mohon universiti.
  • online UPU dan berdoa untuk UPNM/UPSI/universiti memane jela.
  • training taekwondo all weekends and make some strength.
  • work out everyday and build some power of body.
  • hafal taeguk n take a black belt. 
  • pergi tournament and perform the great as i can untk balas jasa sir.
  • travel as much as possible. 
  • and september, i'll be keep moving for degree !
macam senang jee nak laksanakan plan ni kan ? in shaa allah, kalau tuhan redho,
takde masalah. tuhan yg tentukan. im just follow the flow ~ 

eh jap, pasal kerja. ye kerja untuk kumpul duit. hahaa.. sorry to say, but ..
aku bukan tak nak kerja. seriously, malas tahap dewa nak keluar bekerja. 
awww.. come on. duit belanja ? tadah jelaaa. hehehhh. parent i yg taknak i kerja k.

please jangan jeles ye. im just be a good girl and i will get my pockets money. weeeeee~


LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.