BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

16 September 2014

jarum suntik ni.

"impian aok memang nak masuk u ke yaya?
memang tu je the only impian yang aok ade?
sebab memang tak semua dapat masuk u,
tapi takdela semua orang down je manjang.
move on la. term move on ni bukan untuk pakwe makwe je.
move on untuk sesuatu yang lebih baik, walaupun berlainan jalan.
semua org ade benda yang diorang nak, tapi tak dapat.
aku nak kereta, tapi aku tak dapat kereta, so aku perlu down ke?

aku nak scholarship, sbb aku org susah, tapi aku tak dapat scholar,
so aku perlu down ke?
belajar la menerima dan redha.
sekarang ni aok berurusan dengan Allah.

Bukan manusia.
Yang dok bengang, down, tension bagai tu,
nak hala kat Tuhan ke kat sapa?
Muhasabah diri." --afizaQalilla


*** 


Yaya. Jgn rasa rendah diri kalau kita tak dpt rayuan ni. 
Bukan maknanye kite takde rezeki. 
Tapi REZEKI BELUM SAMPAI LAGI kat kite. 
Allah tu adil dekat semua yaya. Wlaupon kita tak dpt upu, ada byk cara lagi. 
Sma ada nk dgn taknak jek. Apa yg penting sekarang, 
kita bersyukur dgn apa yg ada. 

Dalam situasi kita sekarang, Allah nk kite dekatkan lg dgn die. 
Make sure jgn give up kalau betul2 nk study. 
Try cr jalan lain. I know u can do it. --LailaAmirah



***

"hnye kte tau dri kte yaya..
so,kte cbe la cipta jln hidup yg tbaik utk kte..
n igt..stiap yg blku ad hikmah..bru tnag at kte." --elyLaili

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

12 August 2014

choose to accept it.

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera.
tahniah. beribu tahniah untuk uols yg dapat result upu tadi. especially batch 94 yg sambung degree. alhamdulillah, ada rezeki korang kan. nanti kt tempat orang, jaga diri baik baik ye. jangan culture shock ok. semoga segalanya dipermudahkan. aamiin.

saya, hm saya tak daaapat. belum rezeki lagi agaknya. bersangka baik aje lah. tuhan mungkin aturkan sesuatu. sebenarnya, saya mungkin juga tak layak. maklumlah.. pointer pun cukup cukup makan aje. lagipun, ada jee orang yg pointer power tapi tak dapat jugak. depends lah rezeki masing masing. redho ye uols.

sekejap ! emm. nak cerita pasal tak layak ni, saya ni tak kisah pun kalau tak layak bercinta. *cewahhh* tapi, kalau tak layak masuk U ni, rasa malu. rasa kecewa. ye, kecewa sangat sangat tauuu :'(

tu lah, masa study banyak main main. berangan sangat kan. inilah hasilnya. terimalah ! dah tu, tak payah laa sudah terhantuk baru terngadah. haaa ~ tapi, masih ada lagi peluang. kan ada permohonan rayuan. sabar lagi untuk sebulan lebih. takpe lambat dua tiga minggu jee masuk U dengan first intake. yg penting, jangan putus doa. kan ? rasanya, ramai yg senasib ni. kita sabar sama sama ye.

hm. masa mood tengah down error tadi. saya terfikir sesuatu tau. first. back to basic. ekceli, kenapa kita nak sangat masuk U ? sebab kita nak ada pangkat kan. kalau dapat ijazah, kita kira dapat lah kerja best best kan. ok. back to basic lagi. kenapa kita nak kerja best best ? sebab kita nak gaji besar kan ? kalau gaji best, boleh makan, pakai, tempat tinggal, life, semua heaven kan.

enough. stop. heaven ? ehhh. apa kata kalau yg perempuan ni, kalau nak heaven betul betul heaven, tak payah study tinggi tinggi. tak payah ada ijazah. tak payah kerja. hahaha. bukan ke heaven tu syurga ? uols nak syurga ? kawen lah. jaga diri baik baik. jaga suami baik baik. jaga family baik baik. hm. dengar macam senang jee nak hidup macam tu kan. ni bukan borak sampah ok. memang tak semua orang boleh terima perkara ni. tapi, bukan ke kita ni manusia hidup untk kumpulkan amalan ? so, perempuan, nak mudah. kawen. jadi isteri yg solehah. buat amal soleh. amalan amalan yg kita buat sekarang ni kan menentukan akhirat nanti.

allahuakbar. berhenti mengelamun. hoi uols ! memang lahhh. memang ada betulnya macam tu. tapi .. jangan lupa pula, islam ada cakap, tuntutlah ilmu hingga ke liang lahad. so .. niat korang pergi degree tu bukan sekadar nak pangkat ijazah tu. bukan nak gaji besar. bukan nak riak ape semua.. tapi.. niat nak sangat masuk U tu sebab kita nak ilmu. disamping tu, baru lah allah tambahkan rezeki sebab berkat kita usaha. jangan lupa tu. capailah cita cita anda dengan jalan yg diredhai. jangan istidraj pulaaa. hmm

pasang niat elok elok tauuu ! good luck.

*post ni untuk kesedaran diri saya sendiri. harap mana mana yg silap tu, tolonglah betulkan.
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

26 July 2014

single july

hai korang. alaaa. dah nak hujung julai dah. story bulan ni mungkin satu ni jee. biase laa.. bulan puase kan. bzy sikit buat ibadah. orang kata tidur tu pun jadi ibadah bulan puase ni. ye ke ? ye ? hehehe. tapi tak lah tdo lepas sahur sampai nak berbuka baru bangun. melampauuu yetak. by the way, selamat menamatkan ibadah puasa tahun ni ye. in shaa allah !

ok. firstly yg sebenarnye lah kan. bulan ni .. banyak sangat news yg kita perlu concern. takziah untuk berita berita yg dukacita. MH370, MH17, peperangan palestine gaza, pencerobohan sabah, bencana alam ribut kt kuantan, cik kak kiki stereng lock, brader amran dengan surat kebenaran. etc etc.. Dugaan weh dugaan. sama sama doa ok. semoga tabah hadap dugaan ni semua.

jangan pulak korang concern bab musim buah buahan tempatan jee. ye tau lah tu rezeki n nikmat tuhan bagi pada kita. jangan lupa bersyukur ok. ha ! tak lupa. musim worldcup. eh. tak terlambat lagi kot nak ucapkan tahniah kt german. oh ! isu kak felixia yeap yg dah masuk islam pun. haih banyak betul isu isu panas bulan ni. dah dah. takyah kira.

ok next. selamat hari raya ~ korang takyah la berbelanja keterlaluan. cukup lah dengan bersederhana. kita kan nak kena hormat banyak peristiwa yg dah berlaku baru baru ni. nak pakai baju raya last year pun bagus disamping save bajet. eleh konon jee. macam tipu jee takde baju raya baru. paling tidak pun, sehelai mesti ade ni. kan ? kan ? hm. terserah laa niat korang. tuhan tahu :)

so, sebenarnya.. iols ni takde lah excited sangat nak beraya. sebabnye, seminggu lepas raya ni dah ade pengumuman keputusan UPU. haihhh.. entah laa iols ni dapat ke tidak masuk universiti. kalau tak dapat kan, ape lah iols ni nak jadi. nak jadi bini orang ? calon takdak lagi. nak kerja ? malas. sebab konon konon iols ni nak dapatkan ijazah dulu. hmm.. tulah. ni nama dia, angan angan melangit. ape pun takboleh ! semoga tercapai lah ape yg dihajati. aamiin aamiin.

selamat hari raya. maaf zahir dan batin.
salam aidilfitri 1435H.
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

18 June 2014

hantu kabus

amboi kemain laju jee nak sambung baca kalau tajuk merepek cemni kan. hahaha. hantu kabus wei. ni pengalaman benar. ceritanya bermula bila .. ha jap. terpulang laa pade korang nak percaya ke tak. kalau ade pengalaman yg sama, share lah jugak ye. kalau korang rase mnde ni karut, bagi laa pandangan korang tang mane yg karutnye. hee

ok ceritanye bermula bila aku, yon n ijat g stadium darul makmur tengok bola. aih, ktorang ni memang agak kerap jugak laa pergi tengok bola kt stadium. apelah sangat kalau dari chenor nak ke kuantan tu. dalam sejam lebih jee. haha *ayat poyo* ok nak dijadikan cerita, mase tu pahang lawan ape aku tak ingat dah. selangor rasenye. 10 mei 2014. yes ! ingat dah. ktorang bertiga aje. brothers yg lain busy pulak time tu. ok sambung ..

cuaca minggu tu memang lain macam sikit. sekejap hujan renyai, panas, hujan lebat, mendung. senang cerita, memang tak menentu lah. hari yg ade game tu biase biase aje. siang nye panas terik. waktu malam perlawanan tu, cuaca malam yg biase jugak. cool cool. 

ok, lepas habis game.. agak lama jugak la melepak. jumpe member lame yon. pusing punye pusing, lepak punye lepak, makan punye makan, borak punye borak, tC punye tC,  ktorang pun balik lahhh ke chenor. tetttt. cerita part ni habis.

jam dalam pukul 2 lebih kot mase tu ktorang gerak dari kuantan menghala balik ke chenor, haaa.. bermula lah kisahnye hantu kabus. kedudukan dalam kereta, ijat driver, aku co-driver *poyo*, yon duduk seat belakang. die da cakap awal awal, die nak tido. ok strategi die bagus. tu yg aku temankan ijat kt depan. sebab kesian kt ijat ni baru balik kerja terus gerak ke stadium petang tu. aku cakap kt ijat.. kalau tak larat takpe, aku boleh drive. 

tapinye, almaklumlah. baru lepas makan kot. nak segera cari tandas pulak dahhhhh. hahahaha.. maka nye, tak boleh laa aku drive selagi tak jumpe tandas. singgah shell yg pertama, tandas penuh orang. tahan. gerak cari port lain. singgah toilet kedua, deng ! kunci pulak. tahan. gerak cari port lain. ok toilet yg ketiga, lepas. legaaaaa.. hagagagagaaa. dah settle lepas hajat,  ijat kata takpe jelaa die drive mase tu sampai highway gambang baru tukar driver. aku pun ok aje laa. 

ingat dekat ke bandar kuantan dengan gambang ? haha. agak jauh jugak laa sebab aku boleh tetido ok. nah ! mase tu dah nak sampai sri jaya baru aku terjage. laa ijat ni, die tak kejut pun aku suruh bawak. die steady jee. takpe jelah. 

ok nama pun terjage, aku memang mamai lah waktu ni. jam pun dalam pukul 3 lebih kot. perasaan rase lain macam jee. kereta sebijik pun takde selisih atas jalan mase tu. ok rilek lagi. tetibe mama mesej tanye da ade kt mane. ha nampak signbord tulis kampung paya rambutan. sah ! aku baca clear dan jelas signboard tu. tapi aku tak tanye pun ngan ijat mase tu. memang sunyi sepi lah. aku reply la kt mama cakap da ade kt kampung tu. ok

dalam tiga minit lepas lalu kampung tu, ye ! aku rase lain macam gile. seram sejukkkkk. naik bulu rome tengkuk aku ni. tapi mase tu aku ternampak ade bende kt tepi signboard tu. tapi tak jelas. nak kata manusie, kerja ape tercegat kt tepi jalan pukul 3 pagi ? oh bangla nak g 7eleven kot. hahaha. yg si ijat ni diam aje. aku tengok jalan depan. makkk aihhh, tak nampak ape. asap putih tebal jee. dupdapdupdap jantung aku. eh mama pulak msg sekali lagi, 'awk sesat ke ? mama taktau pun nama kampung tu ?' woiii. gile lagi lah aku suspen nye. 

si yon sedap jee tdo kt belakang. aku dah tak sedap hati. ijat pulak bawak kereta slow. memang patut pun slow macam tu. meter naik 20 jee. hahaha. sumpah tak nampak ape. line pembahagi jalan pun tak nampak. kiri kanan jalan pun jangan cakap lah. takde ape yg nyata masa tu. yg ade kabus tebal jee. 

tetibe ijat cakap. 'yaya, tebal nye kabus kt sini.' ish ijat ni. dalam otak aku mase tu teringat pesan mama, 'kalau ade mende pelik, jangan tego.' aku cakap laa ngan ijat, 'eh ijat. takyah laa tego. diam jee.' nahhh.. suasane jadi sepi balik. hahaha nyesal lak cakap.

ijat cakap lagi. 'weh, awok pasang lah ayat ayat quran ke, surah surah ke.' aishhh, nampak gaye nye, memang keadaan tak macam biase ni. luar biase jee permintaan ijat. ok aku ikutkan aje. pasang lah ayat kursi dalam nset tu. keadaan seram tu dalam 10 ke 15 minit jugak lah. 


sejujurnye, aku takde lah takut. tapi suspen sangat suasane mase tu. korang bayangkan aje lah. jam dalam pukul 3 lebih pagi atas jalan raya tanpa ade kenderaan lain yg bergerak same. amboi da macam dalam cerita zombie aje. haha. nasib baiklah lepas tu ade roadblock JPJ. lega sikit ade manusie time tu. yg kelakor nye, ijat g main lampu tinggi. ingatkan kapal angkasa alien ke parking tengah jalan. yelah. tetibe ade lampu kelip kelip kaler biru. hahaha

yg pelik nye, tempat JPJ tu takde pun kabus. lepas kena tahan tu, kabus tebal balik. macam tadi, ijat bawak slow jee sampai meter pun naik 20 jee. nak dekat dekat jalan maran, baru lah beransur ansur hilang sang kabus ikut angin. wahhh.. dramatik betul hantu kabus ni. 

esoknye pulak, mase lepak ngan ijat n yon and the brothers yg lain, ktorang cerita pengalaman detik cemas ni dan rumusan ijat, 'mase tu rasa macam ade kt dunie lain. macam bukan kt alam kita.' ye ! betul. memang betul ape yg ijat cakap tu. perasaan aku masa lalu jalan yg kabus tebal gile tak nampak ape tu rasa macam kt alam lain. 

ok, sekian. selamat malam. zzZ

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

15 June 2014

wordless #4

i wish my feelings had a delete button.

nah. sentap mak nokkk. hee
kalau lah perasaan ni ade suis padam. banyak kali lah aku gune.
ahaa. macam blog ni pun, nasib baik ade butang delete.

mende yg dah tulis dulu dulu tu, baca balik, 
eh mcam menyampah je pulak baca. ok delete. senang kan ? 

cemane pulak nak adjust perasaan kte ni ? 
amboi kemain lagho dah aku ni skang. ya allah. ampun ye



LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

08 June 2014

tapi untuk wuny.

"betul. menangis tersyahdu. hmm. rindu wuny. sumpah rindu. malas nak cerita panjang ah. senak hati. okbye"

nak cerita panjang. tapi .. tapi ? ehe. tapinye kt blog lah baru boleh tulis panjang panjang wuny. haihhh. rindu kau sesangat ok. aku setakat stalk dari jauh jee segala account social kau pun. tapi nak tegur kadang tu takde point. kang kata busybody pulak asyik mencelah aje yedak ? tu yg saje drop love kt wall tu. takut kau lupe aku jee kalau lame lame tak kacau. agaknye lah kan, nanti kau lupa aku tak ek ? 


Biarkan kerinduan di lautan memori
Mengimbau kenangan indah yang mengetuk emosi
Masih segar di ingatan saat mesra berputik
Hatimu bawa sinaran cahaya inspirasi

ok wuny. ok sekarang ni macam ni. biar jelas. kau sebenarnya sakit kan. aku tau kau sakit dah lama da dulu lagi. tapi aku taktau kau ade penyakit ape. aku risau weh. aku taknak hilang lagi sorang sahabat yg aku sayang. hoi ! aku sayang kau tau tak. atleast, bagi lah peluang untuk aku satu hari nanti nak balas segala gala gala jasa kau pde aku. belanjer rumah sebuah ke, kereta sebijik ke. kan ? ala.. paling tidak pun, kita pergi vacation oversea ke macam paris, new york, london, apebende jelah pun. best nyeee ! tapi weh, ape bende sekalipun kt dunia ni.. aku tak dapat nilaikan dengan harga persahabatan kita ni. ok !


kau tau wuny, aku anggap kau ni macam kakak aku dah. eh kadang tu macam pari pari pun ade jugak sebab kau memang tak pernah takde masa untuk aku dulu. paling banyak support aku. kau dulu orang paling penting lah dalam hidup aku senang citerdulu masa kita kecik fom 2 fom 3, zaman aku kurus keding n pendek jugak la. sebab kau over tinggi ok. hahaha. kau lah paling banyak jaga aku. belanje aku. tapi, kau jugak lah yg paling banyak menyakat aku. aku rase lah. hahahaha.. ye tak ? ye tak ? ok takpe. tu takde hal. sekarang ni kita dah jauh. 

Duhai sahabat dengarkanlah
Bicara hatiku ini
Meskipun jarak memisahkan
Namun tiada rentap kasih
hm. wuny.. masa aku niat nak tulis ni tadi, aku banyak gile idea. sekarang dah hilang. aku mintak maaf ok. tak kelakor pun ni. aku tetibe jadi sedih bila teringat friendship kita dulu dan nak dibezakan dengan sekarang. ya allah .. aku rindu betul. geng katak kita. aku rindu tiqah. aku rindu leha. aku rindu mira. aku rindu pikah. aku rindu wardah. aku rindu semua semuaaa manusia kt dD dulu. hm
Biarlah waktu menetukannilai ukhwah yang terjalinTeruskanlah perjuangan hinggaKe titisan darah terakhir
jangan kau pulak yg tersyahdu ni kang dah la. aku cakap jee ape yg aku rasa. nanti kau jangan menggedik hantar lagu syahdu syahdu lagi kt wall aku ok. hantar lagu rock takpe. hahaha. ok ? 
iloveyou wuny ! please take care. tolong
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

04 June 2014

our new june.

hai uols. nah. pejam celik pelik dah bulan jun sekarang. laju betul masa berjalan eh berlari. sedar tak sedar jee dah pertengahan tahun dah. uih. separuh umur dua puluh tahun iols ni dah membazir rupanya. bile lah nak berubah. asyik berangan ajee. haha -.-

ekceli, entry kali ni takdak topik pun. sesaje nak update. em .. alang alang, iols bgitau perkembangan semasa iols sekarang ni. ok, iols sebenarnya masih lagi memegang jawatan tertinggi dalam family iols ni iaitu sebagai penganggur terhormat. well, sebagai seorang yang bekerjaya macam ni.. memanglah sangat sibuk.

tapi dalam jangka masa beberapa bulan ni aje iols duduk memalaskan badan. nanti ade lah panggilan kursus lah, temuduga lah, kem lah, banyak aktiviti lagi. buat masa ni aje saje taknak lagi kemane mane. maklumlah, ehem ehem iols ade kt kampung ni tengah cuti sem. hehehe. gedik sikit iols sekarang. sorry ok

ha, tadi iols cakap ehem ehem iols tu bukan nye pakwe iols ok. tu crush aje. iols bukannye sedang bercinta. iols bertepuk sebelah tangan. alaa.. acah acah macam ade pakwe. padehal, mane ade. siapelah yg buta nak kt iols yg tak gojes ni kan. phui ! ops sorry k

ok, sikit iols nak komplen pasal malaysia kita sekarang ni. ape lah nak jadi ? isu panda, cadbury, cicak dalam kicap, biawak dalam sos, gugurls bertinju, boboys buat duckface, penculik, perogol, kupu kupu kuantan, beli tudung fareeda sampai kena tidur kt kaki lima premis, isu mental manusia selfie, FAM buat tiket bola secara online, isu penyokong johorDT biadap, pahang menang piala FA 2014. ops. eh eh. tersasul pulak. ehe. oh come on malaysiaaa. wake up wake up ! ni semua agenda ape ni ? sila fokus balik kerja masing masing ok. jangan extream nak kecam negara kita. fikir balik. if you are too genius, then please be someone dan selesaikanlah masalah negara ni. jangan borak kencang sangat ok. 

untuk cik adik cik adik yg memang advance gile dalam alam maya ni pulak, korang belajar ikut silibus buku teks sekolah pun tak habis lagi.. jangan nak sesuka dan sesedap jari carut sana sini. haku tangankan karang baru tahu. nak beli sependar pun mintak duit mak ayah lagi. ish. tahu la batch korang ni baru nak up nak cari famous, glamour etc. etc .. lantak korang lah. tapi jangan murahan sangat. please use your brain ok. menyampah dah tengok viral yg brainless tau. 

eh iols pulak yg ter over. maaf k maaf. take care malaysian. have a blast !

*kalau diam, tak bermakna tak concern ok. 

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

03 April 2014

quiz #4

Personality Survey
Are you shy?not much
Are you selfish?yes
Are you spoiled?yes
Are you giving?yes
Would you walk by an old lady carrying groceries?yes
Do you flirt with your best friends boyfriend ?hell no
Do you spend most of your free time on facebook ?yes
Do you lie when someone asks you "Do I look o.k. with this on?"?no
Are you conceided?no
Do you go out of your way to get attention?yes
Do you go out of your way to help someon?yes
Do you get into arguments a lot with people other than your siblings?no
Have you ever kissed someone who is just a friend?yes
Do you watch Dora the explorer?no
Do you believe in Magic?yes
Do you talk back to your parents?no
Have you ever threatened someone?no
Are you afraid of the dark?no
Would you prefer Spongebob or CSI? CSI
Have you ever lied to make someone happy?yes
Does your facebook picture show a picture of your face or your body?yes
Would you prefer soda or Juice?juice
Is this survey too long?no
Take this survey | Find more surveys

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

22 March 2014

nursing wear, FEEDMILK ! #iklan1

eh hai. terrr nak buat iklan kejap. iols nak promote ni ok. sila terpengaruh. herherrr ..

untuk iklan pertama yang tersiar dalam blog iols ni .. teragak agak jugak nak post sebab produk ni limited ok. produk ni takde jual merata rata. butik butik tertentu jee ade. so, sila lah rajin baca sampai habis. baca untuk pengetahuan uols tu ok kan. lagipun, sharing is caring. ha gittewww ~
ok ok. produk ini dari company *FEEDMILK. sila klik
FEEDMILK ni baru sahaja keluarkan satu produk yang mampu menyelesaikan masalah pada mommies yang ade baby dan menyusukan badan. *ehem, readers lelaki bawah umur yg tak berkenaan sila beredar ok. untuk produk baru ni.. nama dia nursing wear specialized. cantik ok. ada beberapa pilihan dengan warna warna soft sesuai sangat untuk mommies yang ada baby. harga pun memang berpatutan. eh helo, korang pernah tengok tak baju menyusu ? 93.9% designnya memang nampak sangat macam baju ibu ibu ade baby yang menyusukan badan kan. memang designnya buruk ok. ops sorry ! tapi .. kelebihan produk baru feedmilk ! design memang wow gile ! dan kualiti haruslah paling dijamin. nursing wear specialized no.1 di Malaysiaaa tau.




Nak tahu lebih lanjut ?
Nahh, sila lah ke page facebook feedmilk, nursing wear.
atau instagram : @feedmilk
atau instagram butik : @by_anyssyuhada
atau whatsapp butik : 013-4867221

SELAMAT BERSHOPPING !

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

20 March 2014

i am stpm leavers !

herherrr.. kemain tajuk. stpm leavers ha gittewww ~ betapa excited nye iols result stpm dah pun selamat keluar. walaupun takde lah cemerlang mane. eh bersyukur ok. dan tahniahhh kepada anda anda dengan result memasing. alhamdulillah .. tamat. betul betul tamat zaman sekolah ni akhirnyaaa .. siapa sangka, orang biasa biasa pergi sekolah 12 tahun aje yedak ? mula tadika 6 tahun, sampai lah form5 17 tahun. ni ktorang ktorang yg stpm sistem modular ni ? nahhh. nama jee konon konon setahun setengah. ceh. padahal tambah dua tahun tau pakai uniform sekolah tu. sila respect budak stpm k.  

harapnye lepas ni, usaha n pengorbanan ni terbalas lah. alangkah baiknye kalau dapat masuk universiti terus degree tak payah diploma. phew phewww ~ nak nak pulak, hajat iols nak masuk upnm tu tercapai. ya Allah .. bestnye. ye ! iols nak masuk upnm ok. dah mohon daripade kemasukan spm lagi dah dulu. tapi .. hehehhh. tersangkut pulak result math. ops. maka nya .. harapan dulu tu, bawak lah sampai sekarang. moga moga kan. kot rezeki, siapa tau. tapi takde lah iols berharap gile gile sampai nak terjun bangunan ke, minum clorox ke kalau tak dapat. haih .. nauzubillahiminzalik. sekarang ni memang perlu sangat pakai konsep tawakal, redho dan bersyukur. alaa.. tak dapat tu takpe. mesti punye lah tuhan tu nak bagi rezeki tempat lain. kan semua ketentuan n takdir ade hikmahnye. yedak ?

ok, whats next ? hm. baki baki hari yang tinggal sebelum dapat sambung study degree ni memang banyak gile planning nye. memandangkan iols seorang yang hyperactive gile .. so, antara perkara yang cadangnye nak buat adelah .. nak belajar bahasa isyarat lah. nak belajar menjahit lah. nak usaha turun berat badan lah. nak travel lah. nak bagi full komitmen kt taekwondo nak kumpul sijil tournament lah. nak buat black belt lah. nak ride basikal merata rata lah. nak buat bisnes lah. nak g kursus kawen lah. nak habiskan baca memacam jenis buku berkotak kotak yang tertangguh dulu lah. nak main tiup tiup belon buih sabun sampai puas lah. nak jaga maklang sebab lepas bersalin lah. nak kehulu kehilir jadi personal asisstant ayahanda lah. nak tolong mama kt warung lah. nak hadap nset 24jam tanpa henti sampai pengsan lah. memacam lagi lah. tapi .. ntah cemane nak manage masa pun tak reti.

tapi paling penting, nak angkut segalaaa barang barang ni balik rumah. ye, memandangkan dah hampir 4 tahun duduk kt rumah kedai ni .. i have to come back home. please .. my home sweet home. miss you much ! nanti balik rumah.. nak kemas cantik cantik. nak masak hari hari. oh ye, nak masak hari hari. hihi ..

skills memasak kena bagi power sebelum busy gile akan datang. yes for sure.. i've not enough time to improve skills masak memasak ni. ini preparation palinggg penting ok. jangan lupaaa. hahaha.. eh helo, iols pandai jee masak. cuma, tak berapa banyak kali buat. almaklumlah .. mama masak sedap. takleh laa nak menyibuk kt dapur beliau. tapi .. ilmu masakan penuh didada ok. hari hari mama ajar teori memasak.. tak sia sia ok. tersemat dijiwaaa.. ha gittewww.. iloveyoumama ! ni terselit isu masak ni bukan ape, baru baru ni adelah someone tu gelak gelakkan iols kata iols ni tak reti masak. amboi sesedap rasa nak boom iols tau. tengok tangan lah. bab makanan ni .. nah, tanya iols. tererr ok. so please, jangan pandang sebelah mata. herherrr.. nama aje budak sukan ok. everything was under control. eh ! ini yaya lahhh. hahaha

ok, takpe. maka, kesimpulannya untuk dunia baru ni .. 
just keep my eyes open and my feet moving foward. i'll find what i need. in shaa allah .. wish me luck and have a blast ! 


**ok, entry kali ni memang ayat !@#$%^&* gile. maaf kalau terasa nak muntah. ahaks :p
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

18 March 2014

semoga*

semoga tabah hati jiwa raga untuk hadap result esok.
semoga bertuah. semoga jadi bagus.
semoga selamat masuk universiti nanti.
semoga terbalas segala usaha, penat dan lelah. 
semoga berbangga, ibubapa dan guru guru. 

semoga adil, MPM. 
semoga semuanya berjalan lancar.

"dear good luck
we're not playing hide n seek. 
i search for you for many years.
its time to come out, now."

tengku habaiyah tengku hasani (stpm 2012/2013)

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

17 March 2014

quiz #3

One Word
YOU CAN ONLY TYPE ONE WORD!!! NO EXPLANATIONS.
Yourself: hyper
Your Lover: cute
Your Hair: black
Your Mother: fierce
Your Father: best
Your Favorite Item: books
Your Dream Last Night: champion
Your Favorite Drink: sarsaparilla
Your Dream Home: castle
The Room You Are In: green
Your Pets: cats
What You Are Now:admirer
Who You Want to be in Ten Years:boss
What You Want to be in Ten Years: wife
What You're Not: singer
Your Best Friend: azie
One of Your Wishlist Items: DSLR
Your Gender: female
The Last Thing You Did:smiling
What You Are Wearing:tshirt
Your Favorite Weather:rainy
Your Favorite Book: BSA
The Last Thing You Ate: mango
Your Life:happy
Your Mood: excited
Favorite article of clothing: CLEO
Favorite color: grey
School: finished
Song:HUJAN
Take this survey | Find more surveys

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

25 February 2014

stpm moment #4

keep calm and cry. everything will be okay.
and now i am okay. dah dah laa fairytale dreaming nye.
yg dah jadi tu, relakan aje lah.
siapa suruh cari penyakit. yedak ? gelak sikit*
ok yang ni pasal lain. yg mana paham, terima kasih.

ok sebenarnya banyak gila point nak type entry ni.
memandangkan dua tiga minggu yg lepas, laptop ni kne repair.
maka nye, dah lupa nak cerita ape. tapi point paling penting,
pasal result sem 3. yeeeeeeha ~

pasal ni memang nak mencarut banyak.
MPM dajalkan batch ktorang ye. sampai hati kan.
yg power yg star yg pakar semua MPM buat mcam sampah kan.
kfineee ! buruk burukkan lah result ktorang ni.
dah la nampak sangat ktorang ni bodoh.
result nye mcam ktorang ni tak study.
cis ! bahan uji kaji kununnn. ok terima kasih.
sile bagi ktorang masuk U. tak kire aa !
mak bapak ktorang memang banyak duit nak bayar paper suruh repeat.
ye repeat banyak banyak kali ye. yeay. ok best nak kne study lagi. bye
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

08 February 2014

wordless #3

orang kata, kalau orang rindu .. bulu mata belah kanan gugur.
hm. kesian la mata padil belah kanan takde eyelashes dah.

orang kata, kalau kita selalu sebut nama seseorang tu .. dia akan tersedak.
hm. kesian la kat padil asyik batuk batuk jee kalo cemtu.

*hihi. ok, koy tak rindu aok. koy saje jee. aok jaga diri memolek k.
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

05 February 2014

I feel crushed, by my crush.

situasinya sekarang macam ni. konon ada perasaan suka kat someone. tapi tak declare pun dan ntah ntah orang yang anda suka tu tak tahu pun yang anda suka dia. ok seriously, ini memang membuang masaaaa dan antara perkara yang merosakkan hati jantung limpa paru paru dan perasaan diri sendiri nak nak pulak kalau orang yang anda suka tu dah ada special person pun. kahkahkah. siapa dalam situasi ni, sila gelakkan diri sendiri ok. takziah untuk anda. benda macam ni memang sakit.
aku tahu, ini semua tak adil. *nada lagu sandiwara cinta* ehh ~
 ok ok. stop. jadinya, topik ini tidaklah berkaitan dengan sesiapa. tidak berkaitan dengan sesiapa. diulangi, tidak berkaitan dengan sesiapa. ok para readers, sila jangan pandang saya. *palmface* ahahahaaa .. bukan saya k. lempang kang !

berbalik kepada topik. so, siapa suruh gatal gatal g simpan perasaan tu. tolong k, malu laa sikit. anda anda bukannya tak lawa. sila berhenti berharap pada konon kononnya crush tu ok ? bak kata omputeh, Letting go doesn't mean you stop caring. It means you stop trying to force others to. ha gittewww ~ kalau crush anda tu dah ada someone special, jadinya.. anda takde la memaksa atau mendesak dia. dan anda juga tidak perlu berasa kecil hati jika anda berhenti meng-crush-kan dirinya.

contoh situasi. anda keluar dengan kononnye crush anda. masa anda bersama tu, dia rilek jee main msg. HAHAHA.. tidak ke padan muka anda ? kan berasa kecil hati kan ? sila padan kan muka anda sekali lagi. kahkahkah. 

kesimpulan yang sebenarnya mengapa entry ni wujud dalam blog ni adalah kerana sebenarnya, nak bagitau kat anda anda yang kalau kita ber-crushing ni, it is a very sad feeling, falling inlove with someone who will never love you. sekian, terima kasih.


LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

03 February 2014

quiz #2

Survey About Yourself
About You
Eye Color:black
Hair Color:black
Height:169cm
Favorite Color:red
Screen Name:yaya
Favorite Band:paramore
Favorite Movie:twilight
Favorite Show:maharaja lawak mega
Your Car:produa kancil
Your Hometown:chenor pahang
Your Present Town:temerloh
Your Crushes First Name:affiq
Your Grade:er ?
Your Style:depends*
Have You Ever
Sat on your rooftop?:yes
Kissed someone in the rain?:nope
Danced in a public place?:yes
Smiled for no reason?:yes
Laughed so hard you cried?:yes
Peed your pants after age 8?:yes
Written a song?:nope
Sang to someone for no reason?:yes
Performed on a stage?:yes
Talked to someone you don't know?:yes
Gone out of your way to befriend someone?:yes
Made out in a theatre?:nope
Gone roller skating since 8th grade?:nope
Been in love?:yes
Who was the last person to
Say HI to you?:kiran *fb
Tell you, I love you?:padil *dia gurau :/
Kiss you?:kakgee
Hug you?:shasha
Tell you BYE?:padil
Write you a note?:laila *pasal cake
Take your photo?:cik yuzie *kt taman tasik
Call your cell phone?:cering *pasal UPU
Buy you something?:mama *cake
Go with you to the movies?:sheira *the journey
Sing to you?:padil *walinong sari
Write a poem about you?:no one
Text message you?:celcom
Touch you?:adik am
What's the last
Time you laughed?:half an hour ago
Time you cried?:6 hours ago
Movie you watched?:two days ago
Joke you told?:yesterday
Song you've sang?:now
Time you've looked at the clock?:now
Drink you've had?:skyjuice
Number you've dialed?:padil
Book you've read?:patah -kiki grindawangsa
Food you've eaten?:nasi lemak
Flavor of gum chewed?:wrigleys double mint
Shoes you've worn?:slipper
Store you've been in?:starmall
Thing you've said?:ok
Can You
Write with both hands?:nope
Whistle?:nope
Blow a bubble?:yes
Roll your tounge in a circle?:yes
Cross your eyes?:yes
Touch your tounge to your nose?:nope
Dance?:yes
Gleek?:nope
Stay up a whole night without sleep?:yes
Speak a different language?:yes
Impersonate someone?:nope
Prank call people?:nope
Make a card pyramid?:nope
Cook anything?:yes
Finish The Line
If i were a ...:menteri pendidikan
I wish ...:i can provide some courses for students lepasan stpm sementara tunggu result.
So many people don't know that ...:menganggur ni bosan gila.
I am ...:very patience
My heart is ...:waiting for someone.
Take this survey | Find more surveys

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

29 January 2014

is this called desperate ?

HAHAHAHAHAHA .. ok ok. ni gelak tipu tipu. nah ni, hamek kau !
Rafizi Nasihati Belia Kahwin Sebelum April 2015. click ni baca.
first sekali nampak tajuk ni, tetibe jadi goosebumps. what the hell is going on man ?
come on laaa .. mohon gst tu tunda lambat sikit. haha. sikit masa jee lagi. please please ?

" ok, jom reramai kawen awal sebab nak kejar bajet gst. pfttt -.-"
cemtu ke ? cemtu ke ?? grrr ~ ok my opinion lah kan, cemni.. tak perlu lah nak kalut kot. nak kawen tu, sendiri tanggung la. buat jelaa mana yg mampu. even gst ke cukai ke apebende pun .. memang dah kalau jodoh sekian sekian tuhan dah tentukan, pergi lantak la dengan benda ni semua. cool ok cool everybodiehhh ~ takyah ngade ngade sangat ok. aku pun memula jee mcam woi woi, apebenda semua ni Y.Y

rasa menggelabah sebab takde ehem ehem lagi sekarang ni. cemane kan nak kawen.
hahaha. ok, kepada anak anak dato' yang masih single, handsome kacak bergaya dan umur tak lebih 27 tahun advance sikit bijak pandai, sila lah datang ajak saya kawen dengan segera sebelum april 2015. kahkahkah. ok ni memain. sila jangan.

tapi kan, lately .. aku ada jumpa satu blog ni. best penulis dia tu. dia tulis pasal life dia dengan anak dia, dengan baby dia yg dalam perut tu, husband dia, family in law dia, parent dia. lagi pasal dia g vacation, ya allah .. sumpah jeles sangat. padahal umur ktorang sama jee. dah rezeki dia kan. hm. dah ada dua baby da. thats mean, dia mesti cekap dah uruskan rumahtangga dia. aku ? hahaha. time makan pun mama lagi yg uruskan. wuwuwuwuuu ~


ya allah, engkau aturkanlah hidupku dengan jalan yang terbaik bagiku. amiinn ..

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

28 January 2014

quiz #1

80 Things You Might Not Know About Me
 
Whats your middle name?puteri
How big is your bed?single
What are you listening to right now?let her go - passanger
What are the last 4 digits in your cellphone number?6312
What was the last thing you ate?cocopie
Last person you hugged?awie my lil bro
How is the weather right now?cloudy
Who was the last person you talked to on the phone?mama
What is the first thing u notice in the opposite sex?er ?
Favorite type of Food.creamy soup and ice cream cake
Do you want children?absolutely ! yes
Do you drink?drink till drunk ? hell NO.
Ever get so drunk you don't remember the entire night?never been
Hair color?black
Eye colour?black
Do you wear contacts/glasses?nope
Favorite holiday?cameron highlands
Favorite Season?rainy
Have you ever cried over a girl/boy?twice, mybe
Last Movie you Watched?i frankstein
What books are you reading?when i was a kid by boey
Piercings?yes. a pair of ears
Favorite Movie?twilight
Favorite college football Team?er ?
What were you doing before filling this out?youtubing
Any pets?yups
Dogs or cats?cats
Favorite Flower?rose
Have you ever loved someone?absolutely !
Who would you like to see right now?padil
Have you ever fired a gun?yes
Do you like to travel by plane?yups
Right-handed or Left-handed?right
If you could go to any place right now where would you go?paris
Are you missing someone?hm. yes
Do you have a tattoo?nope
Do you still watch cartoons on Saturday mornings?yups.hihi
Are you hiding something from someone?yes
ARE YOU 18?no
WHAT IS THE WALLPAPER ON YOUR CELLPHONE?polkadots theme
DID YOU GET ENOUGH SLEEP LAST NIGHT?yes
FIRST THING YOU THOUGHT ABOUT THIS MORNING?rushing
WHAT DO YOU HAVE HANDY AT YOUR BEDSIDE?pillow
GRILLED OR FRIED?grilled
WHAT MAKES YOU UNIQUE?hyperactive
ARE YOU AFRAID OF THE DARK?no
FAVORITE HANGOUT?stadium !
3 THINGS YOU CAN'T LIVE WITHOUT?teethbrush. water. handphone
FAVORITE SONG?demons. imagine dragons
WHAT ARE YOU AFRAID OF?make a decision
ARE YOU A GIVER OR TAKER?giver
WHAT ARE YOUR NICKNAMES?yaya, baiyah, kakak, kakyaya, tengku
WHAT IS YOUR DADS MIDDLE NAME?-
WHATS YOUR MOTHERS MIDDLE NAME?-
STUCK ON A DESERTED ISLAND & COULD TAKE ONE THING?cup
FAVORITE T.V. COMMERCIAL?thristy ? lemon lemon lemon
WHO'S YOUR CELL PHONE PROVIDER?maxis
FIRST THING YOU'LL SAVE IN A FIRE?photo album.
Whats your favorite color?red and grey
WHAT ARE THE THINGS YOU ALWAYS TAKE WITH YOU?mobile phone
WHAT DID YOU WANNA BE WHEN YOU WERE A KID?journalist
WHAT DO YOU USUALLY DO WHEN THE CLOCK TURNS 11:11?er ? dont know
THE COLOR OF YOUR BEDSHEEt?maroon
WHAT DO YOU THINK ABOUT BEFORE YOU GO TO BED?anyone missed me ?
Take this survey | Find more surveys

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

26 January 2014

wordless #2

mak mak orang tanya anak cik nisah ni dah berpunya ke belum, nak jawab ape ?

orang tanya soalan tu, memang takde jawapan nak excuse. lagi lagi status aku skang memang tak dapat nak dikenalpasti sebab dok nunggu crush gittewww. hikhik. dah tu, cemane eh nak jawab ? HAHA. lagi lagi kalau orang tanya straight to the point kt parent aku. perghhh. cemane nak jawab, cemane nak jawab ??


*tiba tiba risau result sem 3 keluar lagi 16 hari ? HAAA ?! enam belas hari lagi wey -.-"


LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

04 January 2014

2014 begin !

bismillah ~ lets starts ! hey people. hey heyyy..
happy new year again. hahaha and actually, sebelum post entry ni ..

aku baca post lepas yg entry pasal padil tu. wuwuwuuuu.. 
truth be told, I miss him damn much !
dengan alunan lagu demon imagine dragons tu, 
cukup laa buat aku teringat moment moment dengan dia. 
eh eh, ni entry pasal ape ni. haippppp ! terbabas pula. ihiks.
to my boyfriend or husband or crush or whateverrr, please dont get jealouse k :p

ok ok done people. done.. so hows you guys celebrate new year ?
hope it fine and great. alhamdulillah, malaysia masih aman. kehkeh
rumors jee kata malam new year ada bombs kt kL haritu. haih, nasib baik.
aku jee beria ia standby bombs kt chenor ni. hehehh. ok tak, tipu jee.
malam new year aku buat bbq. panggang kambing k. rare kan ? wuwuuu ~
main bunga api 2 batang dengan mercun pops sekotak. comel kan itewww.

ok dah cukup pasal malam new year. ni pasal what im gonna do for 2014.
see ? cekap dan aku nak plan tahun ni. well .. secara kasarnya,
aku ada masa kurang dari 8 bulan untuk hulahuk* you know what i mean.
hahaa.. 8 bulan free sebelum prepare untuk future studies. yeayyy...
in shaa allah, plan nye macam ni..
  • settle all the things yg tak selesai pasal banjir last month.
  • pindah barang barang untuk renovate kedai n bina rumah baru.
  • beli number pin UPU untk mohon universiti.
  • online UPU dan berdoa untuk UPNM/UPSI/universiti memane jela.
  • training taekwondo all weekends and make some strength.
  • work out everyday and build some power of body.
  • hafal taeguk n take a black belt. 
  • pergi tournament and perform the great as i can untk balas jasa sir.
  • travel as much as possible. 
  • and september, i'll be keep moving for degree !
macam senang jee nak laksanakan plan ni kan ? in shaa allah, kalau tuhan redho,
takde masalah. tuhan yg tentukan. im just follow the flow ~ 

eh jap, pasal kerja. ye kerja untuk kumpul duit. hahaa.. sorry to say, but ..
aku bukan tak nak kerja. seriously, malas tahap dewa nak keluar bekerja. 
awww.. come on. duit belanja ? tadah jelaaa. hehehhh. parent i yg taknak i kerja k.

please jangan jeles ye. im just be a good girl and i will get my pockets money. weeeeee~


LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.