BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

28 October 2013

pipoh dan biawak.

ahad semalam. aku, pika, mira n nasa g melawat afifah. classmates ktorang form5 dulu. dia masuk hospital hampir 2 minggu dah terlantar kat situ. hmm.. kesian pipah, memula suspek denggi. tetibe dah sakit buah pinggang pulak. dia tu dah la kerdil jee badannye. memang pun dia dah suspek penyakit buah pinggang tu dari form 2 lagi. lama dah.. tapinye, tak amek berat langsung. haishhh, pipah.. ktorang doakan awk cepat sembuh k.

okay, cukup pasal sakit buah pinggangnye. nak cerita kat sini, cerita lawak pengalaman pipoh yg tercerita semula dalam sembang sembang kosong ktorang mse tu. em, nasa laa yg mulakan isu ni muncul. smpaikan  ktorang gelak tak ingat dunia kat wad pipah mse tu. haishh.. memalukan betul.

kisah nye bila peristiwa pipah pengsan apabila tiba tiba biawak besor terjatuh dari syiling dan hempap pipah mse tidur. korang bayangkan jelah sendiri. kalau kita kita ni, tak ke dah koma ? kahkahh.. biawak wey ! siapa sudi berpelukan dengannye mse tidur ? hihi. tabikkk springgg kat pipah. pengsan sampai demam beberapa hari jugak laa dia monteng kelas masa tu. nasa ni bagus pulak dia ingat cerita ni. katanye, dia satu geng dulu. haha .. em, pipah cerita cmni,,

alkisah.. mse nak dekat subuh tu, ada benda jatuh atas badannye. dia takde la pulak terfikir binatang tu yg jatuh atas badannye. *kelepappp* bunyi biawak jatuh atas badan. *kononkonon*.. dengan tak berfikir panjang, pipah teruskan tidurnye dengan memeluk binatang tersebut. lepastu sambil pejam mata, dalam hati dia terdetik, apesal lah licin semacam je bende yg dia peluk ni ? dah laa berat. bukak jee mata.. makkkkkkk ! biawak. tettt, pengsan terus le pipah. ape lagi. hahahaa.. sekian.

lepastu, nak terkentut kentut la ktorang gelak. dia cerita dengan eksyen nye skali. haihhh, ape laa pipah. sakit sakit pun kepoh lagi kan nak bergelak gelak. takpe lah, masa tu dia bahagia sikit agaknye ktorang datang melawat. haha.. hmm.. tapi, ape yg dia cerita tu. haihhh.. boleh tahan horror jugak la rasenye. pelik dan heran sungguh. cmner laa boleh biawak jatuh atas manusia yg tengah sedap tidur. ish ..

okay, entry ni takde kena mengena pun dengan kes dia sakit buah pinggang tu. sekadar nak kongsi pengalaman yg aku rasa, korang memang tak terfikir akan jadi kan. eh ada ke orang lain jadi camni ? aku memang pelik gila. serius naik bulu roma. kikiki .. biawak woi !


LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

24 October 2013

majlis merah.

heelo ! nak update sikit. kejap je ni. 
nak upload pic annual dinner haritu.
hihi .. korang nak tengok kan ?
okay, tapi 3 keping je. yg lain tengok kat facebook k ;)
nah !

 1. 2.


1) yg pegang propstick tu, shidaaa. one of my good friend. hai shida :)

2) okay yang ke 3 ni kritikal sikit. hm .. black bow tie tu dow. kuat brainstorm untk majlis ni smpai gaduh gaduh. hahahaa.. rilek. benda da settle. yg melekat kat belakang tu pulak, paeh. back up besar. kuikui

arite, till then. bye.

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

14 October 2013

just fine.

hey ! im just update this blog again. hihi
semalam kan dah cakap, kalau rajin update, i'll do so.
tadaaa ~ im here ! but for awhile. sorry
im counting my day. 22 days left for StpM.
yeayyy ! then, i wanna go travel. bubye ..

but, whatever do you expect ..
i'll let you know that i am the laziest ever person to study.
and i dont know what im thinking and doing for my whole day.
and i keep repeat over and over again.
see ? well, promise me you guys keep this secret. hahahaa ..
however, for now im busy doing some preparation for annual dinner for this weekend.
yeah, i take the responsibility. memandangkan, everyone cant be together,
let me lead and think how to make this event going smooth.
im just handle with care before some war could begin again.

okay, before i leave for a weeks .. as well, i just wanna say thank you for supporting me.
the most i hope, that you guys wish me luck dan doakan kejayaan insan ini. 
ewahhh .. macam ada je orang support kat sini. rasanya, ops silap.
thanks for my haters. hoho .. kan ? korang menyampah kat aku kan ?
eleh. terkejut lettewww aku dah tau. ghahaha

em anyways, korang semua take care tau. be careful,
malaysia sekarang main tembak tembak je. please, jaga diri.
jangan berlagak sesama manusia. sekian.
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

13 October 2013

muncul.

heelo ! hi. ehem .. hukhuk. berhabuk suda.
wah kira kira 5 bulan dah tak hupdate blog ni.
nampak tak betapa sibuknya si penulis ini ?
kikiki .. takde aih. sje je menghilangkan diri.
maklumlah, sibuk dengan hal hal yg mencuri masa.
eksyen kan ayat. well.. tak nak je share ngan korang. 
kang kata no life pulaks. ihiks. 
eh, korang dengar playlist baru letak tu ?
okay, bagus. style kan ? i heart that band okay. 

acctually, banyak sangat benda valuable yg dah pun berlaku.
em, people come and people go lah katakan.
thanks Allah, brings alot of memories in my life.
and another day of waking up happily :')

first of all, just wanna let you all know.. mr epit.
well, jodoh tak lama. but im very in love with him. till now*
arite, just forget it. let bygones be bygones kan.
im not good enough for him acctually. dia tu superstar korang tau.
ha, jangan memain. hihi .. takpe la. semoga dia dapat ape yg dia nak.
aamiin.

adoi, ni knape paragraph pengenalan dah sedih sedih ni.
haish. okay okay, cerita yg best. em .. oh ye !
recently, team taekwondo i baru balik game dari penang.
whoa ! tak best. hahaha.. sikit sangat players nye.
tapi.. bab berjalan, not bad la. Penang kot ?!
come on la. mamak mamak handsome tu kaya tau. kahkah
no laa .. sebenarnya, its awesome bila dapat
get together dengan ahli kelab sir yg kat Rantau.
sir kan ada bukak kelab lagi satu kat Rantau tu.
jarang jumpa bebudak ni. hmm .. miss them much !

okay takpe, nanti in shaa allah kalau panjang umur jumpa lagi.
ni nak throwback sepanjang hampir 5bulan tak update.
ape yg best ape yg tak best. well well well ..
lepas entry PRU 13 tu, memang serius tak ingat nak story pape.
kekangan masa. wuuu ~ hal hal yg tak excited sangat pun nak share. 
lagi lagi moment yg memang 24/7 dengan sekolah. hahahaa..

arite, enough for today. esok kalau rajin sambung menaip ye.
got to go peps. see ya ;)
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.