BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

16 September 2014

jarum suntik ni.

"impian aok memang nak masuk u ke yaya?
memang tu je the only impian yang aok ade?
sebab memang tak semua dapat masuk u,
tapi takdela semua orang down je manjang.
move on la. term move on ni bukan untuk pakwe makwe je.
move on untuk sesuatu yang lebih baik, walaupun berlainan jalan.
semua org ade benda yang diorang nak, tapi tak dapat.
aku nak kereta, tapi aku tak dapat kereta, so aku perlu down ke?

aku nak scholarship, sbb aku org susah, tapi aku tak dapat scholar,
so aku perlu down ke?
belajar la menerima dan redha.
sekarang ni aok berurusan dengan Allah.

Bukan manusia.
Yang dok bengang, down, tension bagai tu,
nak hala kat Tuhan ke kat sapa?
Muhasabah diri." --afizaQalilla


*** 


Yaya. Jgn rasa rendah diri kalau kita tak dpt rayuan ni. 
Bukan maknanye kite takde rezeki. 
Tapi REZEKI BELUM SAMPAI LAGI kat kite. 
Allah tu adil dekat semua yaya. Wlaupon kita tak dpt upu, ada byk cara lagi. 
Sma ada nk dgn taknak jek. Apa yg penting sekarang, 
kita bersyukur dgn apa yg ada. 

Dalam situasi kita sekarang, Allah nk kite dekatkan lg dgn die. 
Make sure jgn give up kalau betul2 nk study. 
Try cr jalan lain. I know u can do it. --LailaAmirah



***

"hnye kte tau dri kte yaya..
so,kte cbe la cipta jln hidup yg tbaik utk kte..
n igt..stiap yg blku ad hikmah..bru tnag at kte." --elyLaili

LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

No comments:

Post a Comment

mulut kepada hati