BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

12 August 2014

choose to accept it.

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera.
tahniah. beribu tahniah untuk uols yg dapat result upu tadi. especially batch 94 yg sambung degree. alhamdulillah, ada rezeki korang kan. nanti kt tempat orang, jaga diri baik baik ye. jangan culture shock ok. semoga segalanya dipermudahkan. aamiin.

saya, hm saya tak daaapat. belum rezeki lagi agaknya. bersangka baik aje lah. tuhan mungkin aturkan sesuatu. sebenarnya, saya mungkin juga tak layak. maklumlah.. pointer pun cukup cukup makan aje. lagipun, ada jee orang yg pointer power tapi tak dapat jugak. depends lah rezeki masing masing. redho ye uols.

sekejap ! emm. nak cerita pasal tak layak ni, saya ni tak kisah pun kalau tak layak bercinta. *cewahhh* tapi, kalau tak layak masuk U ni, rasa malu. rasa kecewa. ye, kecewa sangat sangat tauuu :'(

tu lah, masa study banyak main main. berangan sangat kan. inilah hasilnya. terimalah ! dah tu, tak payah laa sudah terhantuk baru terngadah. haaa ~ tapi, masih ada lagi peluang. kan ada permohonan rayuan. sabar lagi untuk sebulan lebih. takpe lambat dua tiga minggu jee masuk U dengan first intake. yg penting, jangan putus doa. kan ? rasanya, ramai yg senasib ni. kita sabar sama sama ye.

hm. masa mood tengah down error tadi. saya terfikir sesuatu tau. first. back to basic. ekceli, kenapa kita nak sangat masuk U ? sebab kita nak ada pangkat kan. kalau dapat ijazah, kita kira dapat lah kerja best best kan. ok. back to basic lagi. kenapa kita nak kerja best best ? sebab kita nak gaji besar kan ? kalau gaji best, boleh makan, pakai, tempat tinggal, life, semua heaven kan.

enough. stop. heaven ? ehhh. apa kata kalau yg perempuan ni, kalau nak heaven betul betul heaven, tak payah study tinggi tinggi. tak payah ada ijazah. tak payah kerja. hahaha. bukan ke heaven tu syurga ? uols nak syurga ? kawen lah. jaga diri baik baik. jaga suami baik baik. jaga family baik baik. hm. dengar macam senang jee nak hidup macam tu kan. ni bukan borak sampah ok. memang tak semua orang boleh terima perkara ni. tapi, bukan ke kita ni manusia hidup untk kumpulkan amalan ? so, perempuan, nak mudah. kawen. jadi isteri yg solehah. buat amal soleh. amalan amalan yg kita buat sekarang ni kan menentukan akhirat nanti.

allahuakbar. berhenti mengelamun. hoi uols ! memang lahhh. memang ada betulnya macam tu. tapi .. jangan lupa pula, islam ada cakap, tuntutlah ilmu hingga ke liang lahad. so .. niat korang pergi degree tu bukan sekadar nak pangkat ijazah tu. bukan nak gaji besar. bukan nak riak ape semua.. tapi.. niat nak sangat masuk U tu sebab kita nak ilmu. disamping tu, baru lah allah tambahkan rezeki sebab berkat kita usaha. jangan lupa tu. capailah cita cita anda dengan jalan yg diredhai. jangan istidraj pulaaa. hmm

pasang niat elok elok tauuu ! good luck.

*post ni untuk kesedaran diri saya sendiri. harap mana mana yg silap tu, tolonglah betulkan.
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

No comments:

Post a Comment

mulut kepada hati