BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

26 July 2014

single july

hai korang. alaaa. dah nak hujung julai dah. story bulan ni mungkin satu ni jee. biase laa.. bulan puase kan. bzy sikit buat ibadah. orang kata tidur tu pun jadi ibadah bulan puase ni. ye ke ? ye ? hehehe. tapi tak lah tdo lepas sahur sampai nak berbuka baru bangun. melampauuu yetak. by the way, selamat menamatkan ibadah puasa tahun ni ye. in shaa allah !

ok. firstly yg sebenarnye lah kan. bulan ni .. banyak sangat news yg kita perlu concern. takziah untuk berita berita yg dukacita. MH370, MH17, peperangan palestine gaza, pencerobohan sabah, bencana alam ribut kt kuantan, cik kak kiki stereng lock, brader amran dengan surat kebenaran. etc etc.. Dugaan weh dugaan. sama sama doa ok. semoga tabah hadap dugaan ni semua.

jangan pulak korang concern bab musim buah buahan tempatan jee. ye tau lah tu rezeki n nikmat tuhan bagi pada kita. jangan lupa bersyukur ok. ha ! tak lupa. musim worldcup. eh. tak terlambat lagi kot nak ucapkan tahniah kt german. oh ! isu kak felixia yeap yg dah masuk islam pun. haih banyak betul isu isu panas bulan ni. dah dah. takyah kira.

ok next. selamat hari raya ~ korang takyah la berbelanja keterlaluan. cukup lah dengan bersederhana. kita kan nak kena hormat banyak peristiwa yg dah berlaku baru baru ni. nak pakai baju raya last year pun bagus disamping save bajet. eleh konon jee. macam tipu jee takde baju raya baru. paling tidak pun, sehelai mesti ade ni. kan ? kan ? hm. terserah laa niat korang. tuhan tahu :)

so, sebenarnya.. iols ni takde lah excited sangat nak beraya. sebabnye, seminggu lepas raya ni dah ade pengumuman keputusan UPU. haihhh.. entah laa iols ni dapat ke tidak masuk universiti. kalau tak dapat kan, ape lah iols ni nak jadi. nak jadi bini orang ? calon takdak lagi. nak kerja ? malas. sebab konon konon iols ni nak dapatkan ijazah dulu. hmm.. tulah. ni nama dia, angan angan melangit. ape pun takboleh ! semoga tercapai lah ape yg dihajati. aamiin aamiin.

selamat hari raya. maaf zahir dan batin.
salam aidilfitri 1435H.
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

No comments:

Post a Comment

mulut kepada hati