BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

20 March 2014

i am stpm leavers !

herherrr.. kemain tajuk. stpm leavers ha gittewww ~ betapa excited nye iols result stpm dah pun selamat keluar. walaupun takde lah cemerlang mane. eh bersyukur ok. dan tahniahhh kepada anda anda dengan result memasing. alhamdulillah .. tamat. betul betul tamat zaman sekolah ni akhirnyaaa .. siapa sangka, orang biasa biasa pergi sekolah 12 tahun aje yedak ? mula tadika 6 tahun, sampai lah form5 17 tahun. ni ktorang ktorang yg stpm sistem modular ni ? nahhh. nama jee konon konon setahun setengah. ceh. padahal tambah dua tahun tau pakai uniform sekolah tu. sila respect budak stpm k.  

harapnye lepas ni, usaha n pengorbanan ni terbalas lah. alangkah baiknye kalau dapat masuk universiti terus degree tak payah diploma. phew phewww ~ nak nak pulak, hajat iols nak masuk upnm tu tercapai. ya Allah .. bestnye. ye ! iols nak masuk upnm ok. dah mohon daripade kemasukan spm lagi dah dulu. tapi .. hehehhh. tersangkut pulak result math. ops. maka nya .. harapan dulu tu, bawak lah sampai sekarang. moga moga kan. kot rezeki, siapa tau. tapi takde lah iols berharap gile gile sampai nak terjun bangunan ke, minum clorox ke kalau tak dapat. haih .. nauzubillahiminzalik. sekarang ni memang perlu sangat pakai konsep tawakal, redho dan bersyukur. alaa.. tak dapat tu takpe. mesti punye lah tuhan tu nak bagi rezeki tempat lain. kan semua ketentuan n takdir ade hikmahnye. yedak ?

ok, whats next ? hm. baki baki hari yang tinggal sebelum dapat sambung study degree ni memang banyak gile planning nye. memandangkan iols seorang yang hyperactive gile .. so, antara perkara yang cadangnye nak buat adelah .. nak belajar bahasa isyarat lah. nak belajar menjahit lah. nak usaha turun berat badan lah. nak travel lah. nak bagi full komitmen kt taekwondo nak kumpul sijil tournament lah. nak buat black belt lah. nak ride basikal merata rata lah. nak buat bisnes lah. nak g kursus kawen lah. nak habiskan baca memacam jenis buku berkotak kotak yang tertangguh dulu lah. nak main tiup tiup belon buih sabun sampai puas lah. nak jaga maklang sebab lepas bersalin lah. nak kehulu kehilir jadi personal asisstant ayahanda lah. nak tolong mama kt warung lah. nak hadap nset 24jam tanpa henti sampai pengsan lah. memacam lagi lah. tapi .. ntah cemane nak manage masa pun tak reti.

tapi paling penting, nak angkut segalaaa barang barang ni balik rumah. ye, memandangkan dah hampir 4 tahun duduk kt rumah kedai ni .. i have to come back home. please .. my home sweet home. miss you much ! nanti balik rumah.. nak kemas cantik cantik. nak masak hari hari. oh ye, nak masak hari hari. hihi ..

skills memasak kena bagi power sebelum busy gile akan datang. yes for sure.. i've not enough time to improve skills masak memasak ni. ini preparation palinggg penting ok. jangan lupaaa. hahaha.. eh helo, iols pandai jee masak. cuma, tak berapa banyak kali buat. almaklumlah .. mama masak sedap. takleh laa nak menyibuk kt dapur beliau. tapi .. ilmu masakan penuh didada ok. hari hari mama ajar teori memasak.. tak sia sia ok. tersemat dijiwaaa.. ha gittewww.. iloveyoumama ! ni terselit isu masak ni bukan ape, baru baru ni adelah someone tu gelak gelakkan iols kata iols ni tak reti masak. amboi sesedap rasa nak boom iols tau. tengok tangan lah. bab makanan ni .. nah, tanya iols. tererr ok. so please, jangan pandang sebelah mata. herherrr.. nama aje budak sukan ok. everything was under control. eh ! ini yaya lahhh. hahaha

ok, takpe. maka, kesimpulannya untuk dunia baru ni .. 
just keep my eyes open and my feet moving foward. i'll find what i need. in shaa allah .. wish me luck and have a blast ! 


**ok, entry kali ni memang ayat !@#$%^&* gile. maaf kalau terasa nak muntah. ahaks :p
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

No comments:

Post a Comment

mulut kepada hati