BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

31 December 2013

bye 2013

heyeahhh ! finally kan. alhamdulillah, nak habis dah tahun 2013 ni.
bersyukur tuhan bagi peluang hidup lagi :)
and i would like to wish uolls a happy new year !
we are going to 2014 ! weeeee ~

hm, cakap pasal new year ni .. adoi, malaysia.
malaysia ni macam dah tak aman jee.
tu pasal himpunan gulingkan kerajaan tu.
ugh, come on people. buat la hari lain. hahaha
ataupun kan, ape kata kalau korang konon konon jee mcam nak buat event tu.
acah acah nak buat kacau. acah acah mcam ada boom kan.
tapi takde pun sbenarnye. korang saje nak takut takut kan ajee. ok tak ? haha

hm. dulu dulu memang laa aku ni taksub sikit bab politik ni.
nak nak pulak, classmates aku memang alert bende bende cenggini. seronok jee buat isu.
tapi sejak akhir akhir ni. aku dah jadi tak paham. apebende malaysia skang ni ?
ok biar. biar warrior warrior yang selesaikan masalah ni.
harapnye malaysia masih aman lah ye. jangan berperang sesame sendiri. malu wey.
kalau gaduh sikit sikit tu, ok la. air dicincang takkan putus. gurau gurau adik beradik kan.
kahkah. tapi tak nampak mcam adik beradik pun -.-"
ha lantak, aku follow je isu semasa diam diam.

ok, back to topic. bye 2013. hukhuk. mcam sedih la pulak nak beralih tahun baru ni.
mcam dah tak best. i am dua puluh tahun dah. serioushit ?! hell yeah.
alam dua puluh an dah weh. hewhewww ~ memang tak seronok. dah tua sikit.
ok, perasaan sedih tu sebenarnya bila ikut adik adik aku g shopping barang skolah.
hahaha.. memberontak gilaaaaa dalam hati ni. nak beli jugak nak beli jugak !
ok, nampak kan situasi cemana tak bersedianye aku nak jadi wanita dua puluhan ni.
haih -.-" sabar jelaa. hahaha. wey, 16 tahun aku sekolah wey. tetibe tahun ni dah takleh.
ok itewww memang cewdirh lorhhhh. kikiki. eh jap. korang mesti pelik an pahal 16 tahun skolah. haha. haaaa .. cemni, aku start tadika umo 4 tahun. tadika cina k. chinese kindergarden.
the best ah parent aku hantar aku skolah situ. nampak kan yg beliau beliau ini tidak racist ?
ok dah diam. lepastu darjah satu sampai darjah enam, cembiase la skolah kebangsaan.
naik sekolah menengah pun sama la. sekolah menengah kebangsaan jugak. haha.
tapi bukan sampai tingkatan 5 jee aku skolah. habis sampai tingkatan 6.
nah amek kau. tu lah knape sampai 16 tahun. tambah lagi 2 tahun skolah menengah tu.
ok perasaan pilu takleh sekolah tahun depan masih ada. hahaha. habis limit.

takpe takpe. aku nak g universiti pulak tahun depan. saje je eksyen mcam nak sekolah sangat kunon. wey, gila ape nak masuk sekolah lagi ?! bosan da weh. cukup lah 16 tahun tu. hahaha .. untuk ape sekolah sampai 16 tahun kalau takleh masuk U ? sedih laa parent i nanti.

so pihak pihak yang berkenaan, 
sila utamakan pelajar pelajar yang terover sekolah ni nak masuk U ok ?
ok terima kasih.

hm. ok dah cukup, tak banyak benda nak di review kan pasal tahun 2013 ni. tapi seriously,
banyak pengajaran, pengalaman, kenangan, dan lain lain yang aku dapat untuk aku habiskan hidup sebagai perempuan belasan tahun ni. well, lepasni transform jadi wanita dua puluhan pulak. konon konon.

dan juta jutaan terima kasih untuk mereka mereka yang ada dalam hidup aku.
especially, the family. bff, classmates, teachers, schoolmates and the rest. warga warga, komuniti, geng, dan sebagainya.. haha. mcam ucapan dah ni. ok awkward sikit ._.

tapi aku paling nak cakap, im very thankful for the little things that mean a lot. little things tu yang paling berharga. terima kasih mr bambumps sbb anda menghadirkan diri anda untuk saat saat terakhir ni. walaupun anda sepatutnya tak. take care ye. okbye. 

ha.. jap jap. segmen geli sikit. aha. Last day of 2013. What's your status, Single or Couple ?
cis ! cis ! cis ! dan cis ! sungguh laaa soalan ni. kahkah. of course lah single all the way kan. walaupun tiga ke empat orang member aku dah getting married and they have two or three babies. ok i tak jeles k. hm. dan sudah sepatutnya, aku lupakan ape yang perlu. life must go on bebeh !


come on 2014, here we go ~

*ha, post akan datang aku akan update pasal what we gonna do for 2014 ok ? ok :) bye people. have a nice day and happy new year !


LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

05 December 2013

going to 19years old.

hahahaa .. ok, lapan belas tahun, sebelas bulan, empat minggu dan satu hari.
i didnt expect too much for this year. memandangkan musim sejuk.
er i mean, hujan.. well.. dah banjir pun. so, takde la nak overexcited sangat tahun ni.

ok, dah tua. im going to dua puluh tahun lah acctually.
btw, umur tu hanyalah angka. hihi .. ok, buat sedap hati. tapi ..
betul lah kan ? apepun, hm .. biar lah umur tu.

sekarang ni, aku paling harap .. takde musibah. terutama banjir besar.
aku palinggg cuak kalau air naik n tenggelamkan kedai kayu bapak aku
yg dah memang hampir reput ni. hmm .. benda betul kot. seriously..
tadi berdasarkan tinjauan aku, kalau hujan tak berhenti esok,
konfem sangat air sungai naik atas jalan raya. maka, berlakulah banjir.
sah sah laa banjir, kedai ni depan sungai weyyy. seram nehhh.
kuantan 85 peratus dah tenggelam. phewww ~
maka.. berdoa jangan tinggal. mohon dengan Allah banyak banyak.

susah gilaaa kalau banjir ni. aktiviti manusia semua terganggu. ecece ..
ayat geografi masuk perenggan. best kan baca ? kahkahh
ok ok, selamat bekerjasama ya semuaaa !
kuatkanlah semangat untuk tempuh musim ni :)
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.