BEST VIEWED IN GOOGLE CHROME

16 April 2012

moments

k0ranggg ! *merengek hembus hingus kat tisu*
dengar sini .. aku kan tadi dah td0.
sebenarnye, aku tertid0. aku tunggu ph0ne bunyi -,-"
-dengan harapan big m0nster reply msg-

ntah macam mana b0leh terlelap,
tiba tiba ph0ne bunyi ada inc0ming call..
aku jawab laa cepat. tiba tiba, dia cakap ..

"hell0, b0leh bercakap dengan yaya saniey ?
ni yaya ke ? buat ape tu ?? eh, kenal tak spe ni ?"


aku dengan c0nfident nye jawab,

"err .. hai. yea, sye yaya. sye tengah td0 k0t.
emmm, spe ni ? tak kenal lah."


0kay, 0rang yang call tu reply ..

"0uh ! ehh.. bangun bangun. dah pagi ni. hey, ni uncle kiki la."


aku terkejut gila babeng, apesal jam aku tak bunyi ?!
eh jap, gilaa k0t ! uncle kiki call ?!

"ehhh ? hah uncle kiki ?? *dalam hati aku,, aku mengigau ke ape ni -,-"
dah pagi ek ? jam pukul bpe ?

dengan selamber uncle kiki tempik,

"dah tujuh setengah la yaya, bangun tau."


aku mengelabah kalut gilaa,
astagaa.. dah lambat dah lambat sangat laa k0non -,-"
aku cakap jelaa,,

"wahhh, yaya dah lambat laa. hari ni ada pr0gram uncle."


0kay, ni secara sp0ntan ke ape ntah uncle kiki cakap cmni ..

"0kay, yaya bangun ek. teng0k jam tau. bye."


dengan pantas nye aku berdiri amek tuala mandi, keluar bilik baru teng0k jam..
jeng jeng jengg .. 11.38pm lawakk ke ape ni wey.
wahh .. best betul kena macam ni tiba tiba. hahaa ..

aku call smula uncle kiki, bising bising bagaii.
hahaa .. lepas tu, baru la dapat msg kak aya ..

"ya, akak bagi no ya kat kiki.. jgn marah ye"


0yeahh, bagus lah kak aya. yaya dah kena baru msg -,-"
ap0 laa. hahahaa.. tergelak pulak aku. ingat nak td0 balik.
tak b0leh dah. tuala pun dah belit kat leher nehha. aku nak mandi !
hahahaa .. siap.

spread, ch0w -
LIFE HAS NO REHEARSALS. ONLY PERFORMANCES.

2 comments:

mulut kepada hati